Sydämen vajaatoiminta

Etsitkö

Sydämen vajaatoiminta ei tarkoita, että sydämesi aikoisi lopettaa hetkenä hyvänsä. Se tarkoittaa, että sydämesi ei toimi niin hyvin kuin pitäisi. Sydämen vajaatoiminta voi johtua monista eri olosuhteissa. Oireita ovat nesteen kertymistä, hengenahdistus ja väsymys. Lääkitys voidaan yleensä helpottaa oireita ja voi usein parantaa näkymiä.

Sydän on neljä kammiota - kaksi Atrian ja kaksi kammiot. Seinät sydämen kammiot ovat lähinnä erityisen sydänlihakseen. Jokainen syke alkaa pieni sähköinen impulssi yläosassa sydämen joka leviää sydänlihakseen, ja tekee sopimuksen (purista).Sähkö impulssi kulkee ensin läpi seinien eteisten, joka sopimuksen pumpata verta kammiot. Impulssi kulkee sitten läpi seinien kammiot, jotka sopimuksen pumppaa verta valtimoihin.

Katso erillinen lehtinen Sydän ja verisuonet tarkemmin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Sydämen vajaatoiminta. Punnitse itsesi joka aamu.
Sydämen vajaatoiminta. Punnitse itsesi joka aamu.

Normaalissa terve sydän aikana jokaisen sydämen asetettu määrä verta tulee sydän ja pumpataan ulos. Jos sinulla on sydämen vajaatoiminta, sydämesi voi selviytyä pumppaus koko määrä verta jokaisen sydämen.

Sydämen vajaatoiminta on yleensä luokitellaan jonka sydämen toiminta tai joka puolella sydän on eniten, eikä todellinen syy sydämen vajaatoiminta. Päätyyppiä ovat:

 • Systolinen sydämen vajaatoiminta. Tämä tarkoittaa sitä, että sydämen kammioiden eivät supistumaan aikana jokaisen sydämen niin veri ei ole riittävästi pumpataan sydämen. Joissakin tapauksissa on vain hieman pienentynyt voima kammion, joka aiheuttaa lieviä oireita. Jos voima pumppaus toiminta on pienemmät sitten oireet pahenevat.
 • Diastolinen sydämen vajaatoiminta. Tämä tapahtuu, kun kammion ei tankata verta tarpeeksi, kun sydän lepää välillä jokaisen sydämen. Tämä voi joskus johtua seinään kammion ollessa jäykempi kuin tavallisesti. Tämä vaikeuttaa venyttää.
 • Yhdistelmä edellä kahdenlaisia.

Sydämen vajaatoiminta saattaa vaikuttaa vain oikean kammion (oikeanpuoleinen sydämen vajaatoiminta) tai vasemman kammion (vasemmalla puolella sydämen vajaatoiminta), tai molempia.

On noin 68000 uutta tapausta sydämen vajaatoiminta diagnosoidaan Britanniassa vuosittain. Sydämen vajaatoiminta yleistyy iän karttuessa. Noin 1 15-vuotiaista 75-84 ja hieman yli 1 7-vuotiaista 85 ja edellä on sydämen vajaatoiminta. Se on harvinaista nuoremmille.

Miten sydän toimii? SCTS - Society for cardiothoracic leikkausta.
Miten sydän toimii? SCTS - Society for cardiothoracic leikkausta.

Sydämen vajaatoiminta ei ole tarkka termi. Sydämen vajaatoiminta on yleinen yleisnimitys ja voi kehittyä komplikaatio eri olosuhteissa. Olosuhteet, jotka aiheuttavat sydämen vajaatoiminta vaikuttaa kykyyn sydämen toimiakseen sekä pumppu. Olosuhteet, jotka voivat aiheuttaa sydämen vajaatoiminta ovat seuraavat:

Sepelvaltimotauti (IHD)

IHD (kutsutaan myös sepelvaltimotauti) on yleisin syy on sydämen vajaatoiminta. Tässä tilassa veren virtaus sydänlihakseen vähenee kaventuminen sepelvaltimoiden että tarjonta sydänlihakseen verta ja happea. Sydänlihakseen voi sitten ei toimi niin hyvin kuin normaalisti. Muita oireita IHD voi esiintyä kuten angina pectoris (sydänkipuja). IHD on yleinen Britanniassa ja sydämen vajaatoiminta on komplikaatio, joka esiintyy joissakin tapauksissa.

Erityisesti sydämen vajaatoiminta voi kehittyä, kun sydäninfarkti (sydänkohtaus). Sydänkohtaus on komplikaatio IHD ja aiheuttaa osa sydänlihaksen kuolla. Arpikudosta lomakkeet kärsivä sydänlihakseen. Suurempi sydänkohtauksen (ja ala arpikudosta), lisää sydämen toimintaa vaikuttaa.

Katso erillinen lehtinen Sydäninfarkti (sydänkohtaus) saadaksesi lisätietoja.

Muita syitä

Lukuisat muut olosuhteet voivat myös aiheuttaa sydämen vajaatoimintaa. Esimerkiksi:

 • Sairaudet sydänlihakseen ( kardiomyopatia ).
 • Korkea verenpaine.
 • Sydän venttiilit.
 • Sairaudet sydänpussin - kudos, joka ympäröi sydäntä.
 • Tietyt sydämen rytmihäiriöitä (rytmihäiriöt).
 • Lääkkeitä tai kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa sydänlihasta - esimerkiksi alkoholia liikaa, kokaiinin ja joidenkin kemoterapiaa.
 • Erilaisia ​​ei-sydän, jotka voivat vaikuttaa sydämen toimintaa - esimerkiksi vakava anemia, kilpirauhasen ja Pagetin tauti.

Joskus syy sydämen vajaatoiminta ei ole tiedossa.

Oireita, jotka voivat kehittyä riippuneet sydämen vajaatoiminnan, että sinulla on.

Yleensä vasemman sydämen vajaatoiminta aiheuttaa voit olla hengästyneenä (hengenahdistus). Tämä on yleensä huonompi kun käyttää itse (esimerkiksi kävely mäkeä ylös) tai kun makaa litteänä sängyssä. Tämä hengenahdistus voi liittyä yskää.

Tärkein oire oikeanpuoleinen sydämen vajaatoiminta on turvonneet nilkat ja jalat. Tämä johtuu kerääntyy liikaa nestettä jaloissa. Maksa voi myös laajentuneet.

Muut sydämen vajaatoiminnan oireita (kummallakin puolella sydän) voi sisältää:

 • Väsymys
 • Huimaus
 • Pahoinvointi
 • Ummetus
 • Ruokahaluttomuus
Mikä on sydämen vajaatoiminta? Kuinka yleistä on sydämen vajaatoiminta?
Mikä on sydämen vajaatoiminta? Kuinka yleistä on sydämen vajaatoiminta?

Riippuen perimmäinen syy sydämen vajaatoiminta, sinulla voi olla myös muita oireita. Esimerkiksi, rintakipu, jos sinulla on angina pectoris, sydämentykytys, jos sinulla on sydämen rytmi ongelma, jne.

Vakavuus sydämen vajaatoiminta on usein porrastettu neljään luokkaan:

 • Luokka 1 (hyvin lievä) - tavalliset liikunta ei aiheuta hengenahdistusta, väsymystä (äärimmäinen väsymys), tai sydämentykytystä. Sinulla ei ehkä ole mitään oireita lainkaan, mutta testit (ehkä tehty muista syistä) on saattanut havaita lievä sydämen vajaatoiminta.
 • Luokka 2 (lievä) - olet mukava levossa. Normaalia liikuntaa, kuten kävelyä aiheuttaa joitakin hengenahdistusta, väsymystä, tai sydämentykytystä.
 • Luokka 3 (kohtalainen) - vaikka hyvä levossa, hieman liikuntaa, kuten pukeutuminen itse aiheuttaa hengenahdistusta, väsymystä, tai sydämentykytystä.
 • Luokka 4 (vaikea) - et voi tehdä mitään liikuntaa ilman kehittää hengenahdistusta, väsymystä, tai sydämentykytystä. Oireet ovat usein läsnä jopa levossa. Kun mitään liikuntaa olet lisännyt oireita ja epämukavuutta.

Kun lääkäri tutkii sinua, hän voi löytää merkkejä, joita esiintyy sydämen vajaatoiminta. Esimerkiksi laajentunut sydän, nopeammin kuin normaali pulssi tai nesteen kertymisen oireita (esim. turvonneet nilkat, laajentunut maksa tai rätisee keuhkoissa, kun rinnassa tutkitaan). Kuitenkin nämä merkit ja oireet edellä mainittujen voi johtua useista eri ehtoja kuin sydämen vajaatoiminta. Siksi, jos sydämen vajaatoiminta epäillään, testit ovat yleensä tehneet diagnoosin varmistamiseksi.

Jos oma lääkäri epäilee, että sinulla voi olla sydämen vajaatoiminta niin olet todennäköisesti ohjata erikoislääkärin sydämen vajaatoiminta klinikka sairaalaan.

Testit, jotka yleensä tehdään myös EKG (EKG, joskus kutsutaan sydämen jäljittämisestä). Sydämen ultraäänitutkimus tehdään myös (ultraääni sydämen). Tämä kivuton testi voidaan yleensä vahvistaa läsnäoloa sydämen vajaatoiminta ja voi usein diagnosoida syy sydämen vajaatoiminta. Verikoe tarkistaa ainetta nimeltä natriureettinen peptidi voidaan tehdä tietyissä tapauksissa, kuten tämä on yleensä nostetaan ihmisten sydämen vajaatoiminta. Muita testejä kuten rinta X-ray, virtsanäyte tai muita verikokeita voidaan myös suositeltavaa sulkea pois muut syyt oireisiin.

 • Ruokavaliota. Jos olet ylipainoinen, yritä laihduttaa vähentää ylimääräistä rasitusta sydämen. Ei ole liikaa suolaa ruokavalioosi, koska suola voi aiheuttaa nesteen kertymistä. Esimerkiksi, älä lisää suolaa ruokaa pöydässä ja välttää ruoanlaitto sen kanssa.
 • Älä tupakoi. Kemikaaleja tupakka aiheuttaa verisuonten supistumista, mikä voi tehdä sydämen vajaatoiminta pahempi. Tupakointi voi myös tehdä IHD huonompi. Voit hyötyä saatettiin paikallisten "lopettaa tupakoinnin" klinikka, jos on vaikea lopettaa tupakointi.
 • Käyttää. Useimmat ihmiset, joilla on sydämen vajaatoiminta, säännöllinen liikunta on suositeltavaa. Asentaja sydän, sitä parempi pumpata. Taso liikunnan pyrkiä vaihtelee henkilöittäin. Ennen kuin aloitat lisätä liikuntaa, saada vihreää valoa lääkäriltä, ​​kuten jotkut sydämen venttiili ongelmia ei pitäisi harjoitella. Jos et ole tottunut käyttämään, voit aloittaa menemällä päivittäin kävellä.
 • Rokotukset. Sinun pitäisi olla vuosittain influenssa tökätä ja on rokotettu pneumokokki-bakteeri.
 • Punnitse itsesi joka aamu, jos sinulla on kohtalainen-vaikea sydämen vajaatoiminta. Jos vedensäätelykykyyn nopeasti, paino nousee nopeasti liikaa. Joten, jos paino nousee yli 2 kg (noin 4 kg) yli 1-3 päivää, sinun tulee ottaa yhteyttä lääkäriin. Saatat tarvita lisätä lääkitystä.
 • Alkoholi. Sinun ei pitäisi ylittää suositellun määrän alkoholia, koska yli suositellun ylärajan voi olla haitallista. Katso erillinen lehtinen Alkoholi ja järkevä juominen lisätietoja.

Seuraavat lääkkeitä käytetään yleisesti sydämen vajaatoiminnan hoitoon. Ne räätälöidään yksittäisen henkilön, riippuen syy ja vakavuus sydämen vajaatoiminta.

Angiotensiinikonvertaasientsyymin (ACE) estäjät

Useimmat ihmiset, joilla sydämen vajaatoiminta on määrätty ACE-estäjä. On olemassa useita erilaisia ​​ja tuotemerkkejä. Nämä lääkkeet estävät kertyminen nestettä häiritsemällä entsyymiä angiotensiini (elimistön kemikaalia), joka on mukana sääntelyn kehon neste. ACE: n estäjät on myös suojaava vaikutus sydämeen, ja saattaa hidastaa etenemistä sydämen vajaatoiminta.

Jotkut kohdat huomata noin ACE: n estäjät ovat alla (mutta lue pakkausseloste, joka tulee teidän huumeiden paketin tarkemmat tiedot):

 • Kun ensimmäinen annos ensimmäisenä päivänä aloitat ACE-estäjä:
  • Pysyä sisätiloissa noin neljä tuntia, toisinaan aiheuttaa huimausta. Tämä johtuu siitä, että ensimmäinen annos aiheuttaa verenpaineen laskua ja harvat.
  • Jos et huimaa, istua tai makuulle ja se yleensä hellittää.
  • Jos tulet hyvin huimausta, ota heti yhteys lääkäriin.
 • Kehosi nopeasti tottuu uuden lääkkeen. Ensimmäisen annoksen jälkeen ensimmäisenä päivänä hoito ei tarvitse tehdä mitään erityisiä varotoimia.
 • Pieni annos aloitetaan yleensä ensin, mutta rakennettu jopa Vakioannos yli 2-4 viikkoa.
 • Verikoe tehdään yleensä ennen ACE-estäjä, ja 7-10 päivän kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Tämä tarkistaa toiminto munuaisia. Munuaiset vaikuttaa hyvin pieni joukko ihmisiä, jotka ottavat ACE-estäjä. Verikoe otetaan sitten säännöllisin väliajoin.

Angiotensiini II-reseptorin salpaajat toimivat samalla tavalla ACE-estäjät. Yksi sijasta voidaan käyttää ACE: n estäjä jos sinulla on ongelmia tai sivuvaikutuksia kanssa ottaen ACE-estäjän (kuten pitkittynyt yskä).

Beetasalpaajat

Beetasalpaaja lääkettä kuten bisoprololi tai Karvedilolin on yleensä määrätty lisäksi ACE-estäjä. Kuten ACE-estäjät, beetasalpaajat on suojaava vaikutus sydämeen. Pieni annos käynnistetään ensin, ja nousi sitten muutaman viikon välein, kunnes säännöllinen annos saavutetaan. Joskus, beetasalpaajat aiheuttaa aluksi oireiden pahenemista ennen oireiden parantamiseksi.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ACE: n estäjien ja beetasalpaajien paitsi auttaa helpottaa oireita, mutta voi parantaa näkymiä ja eliniän pidentäminen ihmisiä, joilla sydämen vajaatoiminta. Siksi, vaikka oireet menevät, kannattaa edelleen ottaa nämä lääkkeet, jos heille määrätään.

Diureetit (diureetit)

Diureetti on yleisesti tarpeen helpottaa nesteen kertymistä. Tämä on otettu lisäksi ACE: n estäjä ja beetasalpaaja. Diureetit työtä munuaisiin ja tehdä pyörryt ylimääräistä virtsaa. Tämä auttaa selvästi yli kehon neste, joka kerääntyy. On olemassa erilaisia ​​ja tuotemerkit diureetteja. Annos riippuu kuinka huono nesteen kertymistä on tullut ja voi tarvittaessa suurentaa, jos nesteen kertymistä pahenee.

Diureetti lääkkeitä otetaan tavallisesti aamulla. Tämä on niin ylimääräinen wc matkat ovat päivän aikana, eikä yöllä. (Niiden vaikutus tehdä ylimääräistä virtsan kestää noin kuusi tuntia.) Kuitenkin ne voidaan ottaa muina aikoina. Jos esimerkiksi aiot aamulla ostosten, ota diureetti tabletin, kun palaat.

Mineralokortikoidireseptoreihin / aldosteronin reseptoriantagonistit (MRA)

Nämä lääkkeet kuten spironolaktoni ja eplerenoni, myös estää kerääntyy nestettä. Ne häiritsevät entsyymin angiotensiini (elin kemiallinen), joka on mukana sääntelyn kehon neste. Tutkimus on osoittanut, että ne parantavat näkymiä. Ne voivat vähentää riskiä tarvitse olla sairaalassa ja pidentää elinikää.

Angiotensiini tuotetaan munuaisia. Jos munuaisten toiminta ei ole hyvä, et ehkä pysty ottamaan näitä lääkkeitä. Säännölliset verikokeet avulla seurataan, miten munuaiset selviytymistä.

1 10 miestä, jotka ottavat spironolaktoni voi olla myös rintojen arkuutta ja laajentuminen.

Muut lääkkeet

Uudemmat lääkkeet kehitetään ja testataan jatkuvasti. Ne eivät saa olla laajasti saatavilla. Ivabradiinista voidaan käyttää ihmisiä, joilla on kohtalainen tai vaikea sydämen vajaatoiminta. Tutkimus on osoittanut, että ihmiset ottavat ivabradiinille on pienempi riski sydämen vajaatoiminnan pahenemisen, sairaalaan ja kuolleisuusriski verrattuna niihin, jotka eivät ota sitä. Yksi tärkeimmistä vaikutuksista ivabradiinin on vähentää syke, joka voi olla suojaava vaikutus sydämeen.

Kalaöljyn täydentää (laadukasta kalaöljyä täydentää sisältävät 90% omega-3 monityydyttymättömiä rasvahappoja etyyliesterit, nimeltään Omacor ®) on myös osoitettu vähentävän sydämen vajaatoiminnan pahenemisen ja kuolleisuusriski verrattuna niihin, jotka eivät ota sitä. Uskotaan kalaöljyt auttavat säätelemään sykettä ja saattaa vaikuttaa jonkin verran helpottaa kuormittaa sydäntä.

Muita lääkkeitä käytetään myös joissakin tapauksissa. Esimerkiksi aspiriini voi olla hyvä ihmisille, joilla on ollut sydänkohtaus aiemmin. Verenhyytymistä kuten varfariinia voi olla hyvä niille, joilla on ollut verihyytymä aiemmin. Lääkäri voi antaa sinulle lisätietoja, jos tarvitset lisää lääkkeitä.

Huomautus: On erittäin tärkeää, että otat tabletteja, jotka on määrätty sinulle. Sinun tulisi keskustella lääkärisi kanssa, jos lopetat joku tablettia.

Erilaisia ​​laitteita istutetaan pieni joukko ihmisiä, joilla on sydämen vajaatoiminta on vähennetty toiminta niiden vasemman kammiot. Esimerkkejä ovat implantoitavat cardioverter defibrillaattorit (ICD) ja sydämentahdistin.

ICDs työtä havaitsemaan sydämen rytmihäiriöitä, jotka voivat esiintyä. Jos sydämesi rytmi on liian hidas, laite voi antaa sydämesi lisätukea työskentelemällä normaalia sydämentahdistin. Jos sydän lyö liian nopeasti, ICD voi antaa sinulle puhkeamisen iskua hieman nopeammin joka tulisi palauttaa sydämen takaisin normaaliin rytmiin, tai se voi antaa sinulle shokki (defibrillaation) palauttaa säännöllinen syke.

Sydämentahdistin toimivat eri tavalla. Joissakin tapauksissa on joitakin vaurioita erikoistunut sydämen solujen, jotka kuljettavat signaaleja tarvitaan sydämesi supistumaan. Tämä voi sitten aiheuttaa signaaleja matkustaa pois synkkä joka johtaa sydämen pumppaus vähemmän voimaa ja vähemmän tehokkaasti. Sydämentahdistin työtä ohjaamaan näitä signaaleja niin sydän voi sitten voittaa tehokkaammin. Tämä tunnetaan myös sydämen uudelleensynkronointi terapiassa.

Nämä erilaiset laitteet ovat dramaattisesti muuttanut hoitoon sydämen vajaatoiminnan valikoiduissa tapauksissa ja ovat parantuneet sekä näkymiä ja elämänlaatua. Nämä laitteet soveltuvat vain tietyille henkilöille, joilla on sydämen vajaatoiminta. Lääkäri voi keskustella kanssanne tarkemmin, jos olet soveltuvat yksi näistä laitteista.

Kuten edellä mainittiin, sydämen vajaatoiminta yleensä kehittyy komplikaatio eri olosuhteissa. Muita hoitoja taustalla kunnossa voi olla hyvä tietyissä tapauksissa. Esimerkiksi:

 • Hoito alentaa verenpainetta, jos sinulla on korkea verenpaine.
 • Hoidot hidastaa etenemistä IHD jos tämä on syy sydämen vajaatoiminta. Esimerkiksi alentamalla korkea kolesteroli.
 • Leikkaus vaihtaa tai korjata sydämen venttiili voidaan tehdä, jos vaurioitunut sydän venttiili on syy sydämen vajaatoiminta.
 • Sydämensiirto on vaihtoehto joissain tapauksissa.

On vaikea antaa näkymiä yksilön. Yleensä ankarampaa sydämen vajaatoiminta, pahempi näkymiä. Monissa tapauksissa oireet pysyvät vakaina jo jonkin aikaa (kuukausia tai vuosia) ennen tulossa pahempi. Joissakin tapauksissa, vakavuus ja oireet ovat asteittain huonompi ajan.

Yli 15 vuoden ajan tai niin, erilaisia ​​uusia hoitoja on otettu käyttöön, jotka ovat johtaneet huomattavasti parantuneet näkymät ihmisten sydämen vajaatoiminta.

British Heart Foundation

Greater London House, 180 Hampstead Road, London, NW1 7AW Puh (Heart Help Line): 0300 330 3311 Web: www.bhf.org.uk

HEART UK (hyperlipidemia koulutus ja ateroskleroosin tutkimuksen luottamus UK)

7 North Road, Maidenhead, Berkshire SL6 1PE Puh (Neuvontapuhelin): 0845 450 5988 Web: www.heartuk.org.uk

British sydänpotilaiden yhdistys

15 Abbey Road, Bingham, Notts, NG13 8EE Puh (Neuvontapuhelin): 01223 846845 WWW: www.bcpa.co.uk

Lisäohjeita ja tietoa

SCTS - Society for cardiothoracic leikkausta

Tämä artikkeli on suljettu kommentoi.