Paise

Etsitkö

Paise voi kehittyä eri kehon osiin. Toiminta voi olla tarpeen tyhjentää mätä. Saatat myös joutua ottamaan lääkkeitä kutsutaan antibiootteja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Paise on kokoelma mätä. Pus on paksu neste, joka yleensä sisältää valkosoluja, kuolleen kudoksen ja mikrobit (bakteerit). Tavallinen syy paise on tartunnan bakteereja. Tietyt bakteerit ovat todennäköisesti "mätä muodostava", koska ne tekevät kemikaaleja (myrkkyjä), jotka voivat vahingoittaa kehon kudoksiin. Näitä ovat: Staphylococcus aureus ja Streptococcus pyogenes. Infektio aiheuttaa immuunijärjestelmän aktivoi valkosoluja ja kemikaaleja taistelemaan bakteereja. Tässä "taistelussa" joitakin kudos kuolee. Ontelo muodostaa ja täyttää mätä. Ontelo tulee isompi, jos infektio jatkuu.

Paise. Mikä on paise ja mikä sen aiheuttaa?
Paise. Mikä on paise ja mikä sen aiheuttaa?

Ihoa. Useimmat paiseet ovat aivan ihon alle. Kiehua on yleisin esimerkki. Tässä tapauksessa hiusjuurta tulehtuu ja kehittyy pieni paise. Rauhanen ihon alle suulla emättimen voi saada tartunnan ja kehittyä Bartholinin paise. Oireita ihon paise ovat turvotus, punoitus, kipu ja lämpöä yli teennäinen.

Kehossa. Paise joskus muodostaa kehossa elimessä tai välissä elimiä. Erilaisia ​​oireita voi esiintyä, riippuen sivuston paise. Infektio maksassa, esimerkiksi, voi johtaa maksan paise. Ultraäänitutkimus tai muita scan voi vahvistaa epäillyn paise. Jos infektio esiintyy ikenet tai hampaat hampaiden paise voi kehittyä.

Useimmat ihon paiseita esiintyy ihmisiä, jotka ovat muuten hyvin. Usein ei perimmäinen syy, eikä muita ongelmia esiintyy yleensä, kun se on mennyt. Lääkäri saattaa tarkistaa virtsasi sokeriarvot, koska paiseet yleensä esiintyy useammin ihmisiä, joilla on diabetes. Toistuva ihon paiseet voi olla ensimmäinen merkki ongelmasta immuunijärjestelmän kanssa.

Paise kehossa esiintyy yleensä ihmisiä, jotka ovat sairaita muita ongelmia, tai ihmisiä, joiden immuunijärjestelmä ei toimi hyvin. Esimerkiksi keuhko paise voi muodostaa jälkeen bout keuhkokuume, aivojen paise voi muodostaa, kun tunkeutuva haava (vamma, jonka ulkopinnan aivot puhkaistaan) jne.

Kutsuttuja lääkkeitä antibiootteja määrätään yleensä ja mätä yleensä on valutettu pois. Ja ihon paise, tähän liittyy pieni operaatio leikata päälle ihon ja anna mätä valua. Arpi muodostaa ihon parantuessa. Kehittyneempiä toimintaa tarvitaan valua paise päässä kehossa. Tekniikat vaihtelevat paikalle paise.

Ihon paise yleensä lopulta purkautui ja ihon pinnalle ja anna ulos mätä. Tämä voi olla, kun se tulee suurempia ja tuskallista. Niin, antibioottien ja kirurginen salaojitus ovat yleensä parhaiten. Kuitenkin pieni kiehua saattaa rikkoutua ja parantua ilman hoitoa. Hoitamaton paise kehossa on yleensä hyvin vakava. Olet todennäköisesti tulla hyvin sairas ja tarvitaan yleensä.

Tämä artikkeli on suljettu kommentoi.