Munuaiset ja virtsateiden

Etsitkö

Tämä seloste on lyhyt katsaus munuaiset, munuaisten toiminta ja virtsateiden.

Munuaiset ovat pari elinten vasemmalla ja oikealla puolella vatsan (vatsa). Munuaiset on useita tärkeitä toimintoja, jotka ovat:

  • Ylläpitää kehon nestetasapainoa.
  • Clearing kuona-aineita verestä.
  • Säännellään verenpaine.
  • Tekemään tiettyjä hormoneja.
  • Tasapainottaminen tasoa tiettyjen kemikaalien veressä.

Virtsateiden on sarja putkia ja varastointi aluksia, jotka vievät virtsan munuaisten tuottaman sisältä kehon ulkopuolella. Tämä sisältää ureters, virtsarakon ja virtsaputken. Ureters ottaa tuottaman virtsan munuaisissa virtsarakon. Virtsarakon tallentaa virtsa kunnes se on valmis sammui. Virtsaputken muodostaa kanavan välillä virtsarakon ja ulkomaailmaan. Miehillä virtsaputken kantaa myös siittiöitä.

Munuaiset ja virtsateiden. Mitkä ovat munuaisten ja virtsateiden?
Munuaiset ja virtsateiden. Mitkä ovat munuaisten ja virtsateiden?

Molemmat munuaiset sijaitsevat sivuihin vatsan yläosassa, takana suolistossa, ja molemmin puolin selkärankaa. Jokainen munuainen on noin kokoa suuri oranssi, mutta hernemäisiä. Ureters laskeutuvat vatsanpeitteiden läpi, yksi kustakin munuaisen, osaksi lantion. Tässä ne tulevat virtsarakon. Virtsaputki on putki, joka johtaa kerroksen rakko ulkopuolella. Naisen virtsaputki on paljon lyhyempi kuin miehen. Tämä voi olla, miksi naiset ovat todennäköisemmin virtsatietulehduksia, koska bakteerit ovat vähemmän pitkälle matkustaa aiheuttaa infektion. Vuonna mies virtsaputki kulkee eturauhasen ja peniksen kautta. Se on myös useita muita rauhasten liittyy siihen (katso erillinen lehtinen miesten sukuelimiin lisätietoja).

Munuaiset tyhjentää jätteet kehosta ja ylläpitää normaalia tasapainoa nesteiden ja kemikaalien kehossa. Ne myös auttavat hallitsemaan verenpainetta, tehdä tiettyjä hormoneja ja happamuuden säätöön veressä. Virtsateiden kerää ja tallentaa virtsa, ja antaa järjestelmän putkien tarpeen vapauttamaan sen kehosta. Miehillä virtsaputken myös kuljettaa siittiöitä siemensyöksyn aikana.

Suuri verisuoni kutsutaan munuaisvaltimoon vie verta kunkin munuaisen. Munuaisvaltimo jakautuu paljon pieniä verisuonia (hiussuonten) koko munuainen. Vuonna ulompi osa munuaiset, pieniä verisuonia klusterin yhdessä muodostavat rakenteita kutsutaan glomerulusten.

Jokainen glomerulus on kuin suodatin. Rakenne glomerulus mahdollistaa jätteitä ja vettä ja suolaa siirtää verestä pieni kanavalle tubule, pitäen verisolujen ja proteiinia verenkiertoon. Jokainen glomerulus ja tubulussolujen kutsutaan "nephron". On noin miljoona nephrons kunkin munuaisen.

Missä ovat munuaiset ja virtsateiden sijaitsee? Mitä munuaisten ja virtsateiden tehdä?
Missä ovat munuaiset ja virtsateiden sijaitsee? Mitä munuaisten ja virtsateiden tehdä?

Koska jätteitä, vettä ja suoloja kulkea pitkin tubulussolujen, on monimutkainen säätö sisältöä. Esimerkiksi vettä ja suoloja voidaan imeytyy takaisin verenkiertoon, riippuen nykyisestä vettä ja suolaa veressä. Pieniä verisuonia vierekkäin tubule jotta tämä "hienosäätää" siirron veden ja suolojen välillä tubulukset ja verta.

Neste, joka jää jokaisen tubulussolujen kutsutaan virtsaan. Tämä valuu suurempia kanavia (kanavat), joilta vesi valuu munuaisaltaan (sisempi osa munuaisen). Alkaen munuaisaltaan, virtsa kulkee alas putki kutsutaan virtsanjohdin, joka kulkee kunkin munuaisen ja virtsarakon. Virtsa on tallennettu virtsarakon kunnes se johdetaan ulos virtsaputken kun menemme wc. "Puhdistettu" (suodatettu) veri kustakin munuaisten kerää isoon verisuoneen kutsutaan munuaisten suoneen. Tämä vie veren takaisin sydämeen päin.

Tasapainottaminen taso nesteen kertyminen elimistöön on monimutkainen. Liian paljon nestettä verenkiertoon voi aiheuttaa (turvotus kudoksiin). Liian vähän nestettä voi aiheuttaa lasku veren määrää sen lähettämistä elintärkeitä elimiä. Munuaiset valvottava nesteen veressä, ja verenpainetta.

Kun erityisiä soluja munuaisissa aistia lasku verenpainetta ne reagoivat vapauttamalla entsyymin (kemiallinen) kutsutaan reniini. Reniini muutokset ainetta veressä kutsutaan angiotensinogeeni muodostuu angiotensiini I Toinen entsyymi nimeltään angiotensiinikonvertaasin (ACE) muuntaa angiotensiini I: tä angiotensiini II.

Angiotensiini II pyrkii lisäämään verenpainetta. Se tekee tämän hidastamalla vettä ja muita aineita siirrytään glomerulus osaksi tubule. Se tekee myös enemmän suolaa siirtää takaisin verenkiertoon. Tämä suola houkuttelee vettä, joten enemmän vettä imeytyvät takaisin vereen. Se kannustaa myös lisämunuaisten (löytyy istuu päälle munuaiset) vapauttaa hormoni aldosteroni. Tämä hormoni auttaa myös enemmän suolaa poistuisi, ja siksi enemmän vettä. Kaikki nämä toimet auttavat nostaa verenpainetta.

Jotkut lääkkeet, jotka auttavat pitämään verenpaineen alhainen pysäkki ACE toimii tehokkaasti. Ne tunnetaan ACE-estäjät. Estämällä ACE vähemmän angiotensiini II tuotetaan.

Aivosi soittaa myös osa säätelyssä verenpainetta ja nestetasapainoa. Special reseptoreihin (solut, jotka seurata muutoksia elimistössä) aivoissa toimenpide meikkiä veressä. Jos nämä anturit havaitsevat, että elimistö tarvitsee enemmän nestettä, ne lähettävät signaaleja hermoston toiseen osa aivojen kutsutaan taka aivolisäkkeen. Tämä osa aivoista tunnetaan ADH (ADH). ADH kulkee verenkiertoon munuaisiin. Täällä ADH tekee viimeinen osa tubulussolujen enemmän "vuotavat". Tämä mahdollistaa veden siirtyä takaisin vereen sijaan tulossa virtsaa.

Munuaiset myös osansa imeytymistä tiettyjä kivennäisaineita, kuten kalsiumia ja magnesiumia. Tietyistä soluista munuaisissa tuottaa hormonia kalsitroli, joka on aktiivinen muoto D-vitamiinin Toinen hormoni, jota solut munuaisten on erytropoietiini (EPO). Epo stimuloi punasolujen tuotantoa luuytimessä.

Virtsateiden kerää ja tallentaa virtsa ja tarjoaa väylä virtsan karkotetuksi kehosta. Ureters ovat noin 25-30 cm pitkä ja kuljettaa virtsaa munuaiset virtsarakon. Vaikka ureters ovat ohuet putket heillä lihakseen niiden seinät. Tämä auttaa työntää virtsaa kohti virtsarakon.

Rakko on ontto lihaksikas elin. Tyhjänä se romahtaa itseensä. Koska se täyttyy virtsalla se on päärynän muotoinen ja nousee vatsaonteloon. Virtsarakon mahtuu noin 700-800 millilitraa (ml) virtsaa.

Virtsaaminen (virtsatessa) tapahtuu yhdistelmä vapaaehtoisia ja tahattomat lihaskouristukset. Seinä virtsarakon on erityisiä reseptoreita, jotka voivat kertoa, jos rakko on venytetty. Kun määrä virtsan virtsarakon saavuttaa 200-400 ml, nämä reseptorit signaaleja selkäytimen. Nämä signaalit käynnistävät refleksi (tahaton vaikuttaminen). Signaalit lähetetään takaisin selkäytimen virtsarakon seinämä. Nämä signaalit aiheuttavat supistuminen joitakin virtsarakon lihasten rentoutumista muita. Tämä aiheuttaa virtsaaminen. Vaikka tyhjennys rakko on refleksi, opimme hallitsemaan vapaaehtoisesti lapsuudessa.

Urogenitaaliset laite

Alkaen Greyn anatomia Online
Web: www.bartleby.com/107/252.html

Ihmisen fysiologia / virtsateiden

Wikikirjasto, avoimen sisällön oppikirjojen kokoelma
Web: http://en.wikibooks.org/wiki/Human_Physiology/The_Urinary_System

Tämä artikkeli on suljettu kommentoi.