Ilmarinta

Etsitkö

Ilmarinta on ilmaa, joka on loukussa vieressä keuhkojen. Useimmissa tapauksissa esiintyy "tyhjästä" terveillä nuorilla miehillä. Jotkut kehittyä komplikaatio rinnassa vamman tai keuhkosairaus. Tavallisin oire on äkillinen voimakas rintakipu jälkeen kivut, kun hengität sisään Voit tulla hengästynyt. Useimmissa tapauksissa, ilmarinta tyhjentää ilman hoitoa. Loukkuun jääneen ilman suuren ilmarinta voi olla tarpeen poistaa, jos se aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Operaatio on joissakin tapauksissa tarvita.

Ilmarinta on ilmaa, joka on loukussa välillä keuhkojen ja rintakehän. Ilma ehtii joko keuhkoihin tai kehon ulkopuolelta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ensisijainen spontaani ilmarinta

Tämä tarkoittaa sitä, että ilmarinta kehittyy ilman mitään näkyvää syytä muuten terve henkilö. Tämä on yhteinen tyyppi ilmarinta. Sen uskotaan johtuvan pienen kyyneleen ulompi osa keuhkojen - yleensä yläosassa keuhkoissa. Se on usein epäselvää, miksi näin tapahtuu. Kuitenkin, kyynel usein tapahtuu paikalle pieni bleb tai pullistumia reunalla keuhkoissa. Nämä ovat kuin pieniä ilmapalloja kudosta, joka voi kehittyä reunalla keuhkojen. Seinä bleb ei ole niin vahva kuin normaali keuhkojen kudosta ja voi repiä. Jälkeen ilma karkaa keuhkojen mutta jää loukkuun välillä keuhkojen ja rintakehän.

Useimmat esiintyy terveille nuorille aikuisille, joilla ei ole mitään keuhkosairaus. Se on yleisempää pitkä ohut ihmisiä.

Noin 2 10000 nuorten aikuisten Britanniassa kehittää spontaani ilmarinta vuosittain. Miehet ovat koskeneet noin neljä kertaa useammin kuin naiset. Se on harvinaista yli 40-vuotiaana. Se on myös paljon yleisempää tupakoivilla verrattuna tupakoimattomiin. Tupakansavu näyttää tekevän seinään tahansa bleb vielä heikompi ja todennäköisesti repiä.

Noin 3 10 ihmistä, jotka ovat ensisijainen spontaani ilmarinta on yksi tai useampia toistuminen jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Jos toistuminen ei tapahdu se on yleensä samalla puolella ja tapahtuu yleensä kolmen vuoden kuluessa ensimmäisestä.

Toissijainen spontaani ilmarinta

Tämä tarkoittaa sitä, että ilmarinta kehittyy komplikaatio (toissijainen tapahtuma) olemassa olevan keuhkosairaus. Tämä on todennäköisempää, jos keuhkosairaus heikentää reuna keuhkojen jollakin tavalla. Tämä voi sitten tehdä reuna keuhkojen enemmän omiaan repiä ja jotta ilma paeta keuhkoissa. Niinpä esimerkiksi, ilmarinta voi kehittyä komplikaatio krooninen hengitysteiden sairaus (COPD) - erityisesti silloin, kun keuhkojen rakkulat ovat kehittäneet tässä sairaudessa. Muita keuhkosairauksia, jotka voidaan vaikeuttaa ilmarinta ovat: keuhkokuume, tuberkuloosi, sarkoidoosi, kystinen fibroosi, keuhkosyöpä, ja idiopaattinen keuhkofibroosi.

Muita syitä ilmarinta

Ilmarinta. Mikä on ilmarinta?
Ilmarinta. Mikä on ilmarinta?

Vahinkoa rinnassa voi aiheuttaa ilmarinta. Esimerkiksi auto-onnettomuudessa tai pistohaava rinnassa. Kirurgisissa toimenpiteissä rinnassa voi aiheuttaa ilmarinta. Ilmarinta on myös harvinaista komplikaatio endometrioosi.

  • Tyypillinen oire on terävä, pistävä kipu toisella puolella rinnassa, joka yhtäkkiä kehittyy.
  • Kipu on yleensä pahentaa hengitys (inspiraatio).
  • Voit tulla hengästynyt. Pääsääntöisesti suurempi ilmarinta, enemmän hengästynyt tulet.
  • Sinulla voi olla muita oireita, jos vamma tai keuhkosairaus on syy. Esimerkiksi, yskää tai kuumetta.

Keuhkoröntgen voi vahvistaa ilmarinta. Muita testejä voidaan tehdä, jos keuhkosairaus on epäilty syy.

Useimmissa tapauksissa spontaani ilmarinta, ilman paine, joka vuotaa ulos keuhko-ja sisäilman keuhkojen tasaa. Ilman määrä, joka vuotaa (koko ilmarinta) vaihtelee. Usein se on melko pieni ja keuhkojen romahtaa hieman. Joskus se voi olla suuri ja koko keuhkojen romahtaa. Jos olet muuten kunnossa ja hyvin, tämä ei ole liian vakava, koska muita keuhko voi selvitä vasta ilmarinta menee. Jos sinulla on keuhkosairaus, ilmarinta voi tehdä olemassa hengitysvaikeuksia paljon pahempi.

Pieni repeämä, joka aiheutti vuodon paranee yleensä muutamassa päivässä, varsinkin silloin ensisijainen spontaani ilmarinta. Air pysähtyy vuotaa sisään ja ulos keuhkojen. Loukkuun ilmaa ilmarinta on vähitellen imeytyy verenkiertoon. Keuhkojen sitten vähitellen laajenee takaisin alkuperäiseen kokoonsa. Oireet voivat kestää niin lyhyt kuin 1-3 päivää tapauksissa ensisijainen spontaani ilmarinta. Kuitenkin oireet ja ongelmat voivat kestää kauemmin, varsinkin jos siellä on taustalla keuhkosairaus.

Tension ilmarinta

Tämä on harvinainen komplikaatio. Tämä aiheuttaa hengenahdistusta, että nopeasti tulee yhä vakavampia. Tämä tapahtuu, kun repeämä keuhkojen toimii kuten yksisuuntainen venttiili. Käytännössä jokainen hengitys (inspiraatio) pumput enemmän ilmaa ulos keuhkojen, mutta venttiilin toiminta lakkaa ilman palaamassa keuhkojen yhtä ilmanpaine. Tilavuus ja paine ilmarinta kasvaa. Tämä asettaa paineita keuhkot ja sydän. Ensiavun tarvitaan vapauttamaan loukkuun ilmaa.

Ei hoitoa voidaan tarvita

Ensisijainen spontaani ilmarinta. Toissijainen spontaani ilmarinta.
Ensisijainen spontaani ilmarinta. Toissijainen spontaani ilmarinta.

Et välttämättä tarvitse mitään hoitoa, jos sinulla on pieni ilmarinta. Pieni ilmarinta todennäköisesti poistaa muutaman päivän. Lääkäri voi röntgen 7-10 päivää tarkistaa, että se on mennyt. Saatat tarvita särkylääkkeitä muutaman päivän, jos kipu on huono.

Imu (poistamalla) jäänyt ilma on joskus tarpeen

Tämä voi olla tarpeen, jos on suurempi ilmarinta tai jos sinulla on muita keuhko-tai hengitysvaikeuksia. Pääsääntöisesti ilmarinta, joka tekee sinut hengästynyt poistaa parhaiten. On tärkeää poistaa ilmaa nopeasti jännitteitä ilmarinta. Yhteinen tapa poistaa ilma on lisätä hyvin ohut putki läpi rintakehän tuella neula. (Jotkut puudutteen ruiskutetaan ihon ensin tehdä menettelystä kivuton.) Suuri ruisku kolmitie hana on kiinni ohut putki, joka työnnetään rintakehän. Ruisku imee ilmaa, kolmitie hana kääntyi ja ilma ruisku sitten karkotetaan ilmaan. Tämä toistetaan, kunnes suurin osa ilmaa ilmarinta on poistettu.

Joskus suurempi putki työnnetään rintakehän poistaa suuri ilmarinta. Tämä on yleisesti tarvitaan tapauksissa toissijaisia ​​spontaani ilmarinta, kun on taustalla keuhkosairaus. Yleisesti, putki jätetään paikalleen muutaman päivän, jotta keuhkojen kudosta, joka on revitty parantua.

Huom: se voi olla vaarallista lentää, jos sinulla on ilmarinta. Älä lennä kunnes sinulla on "kaikki hyvin" lääkäriltä jälkeen ilmarinta. Älä myöskään mene kaukaisissa paikoissa, joissa oikeus terveydenhuoltoon on rajoitettu, kunnes sinulla on "kaikki hyvin" lääkärin määräystä.

Jotkut ihmiset ovat Toistuvat spontaani ilmarinta. Jos näin tapahtuu, menettely voi olla hyvä tavoitteena estää uudet toistuminen. Esimerkiksi toiminta on vaihtoehto, jos osa keuhkojen että kyyneleet ja vuotaa ilmaa ulos tunnistetaan. Se voi olla pieni bleb on keuhkojen pinta, joka voidaan poistaa. Toinen menettely, jota voidaan suositella on ärsyttävä aine (yleensä eräänlainen talkki), joka voidaan laittaa keuhkojen pinnalla. Tämä aiheuttaa tulehduksen, joka sitten auttaa keuhkojen pinta kiinni rintakehän paremmin.

Keuhkojen asiantuntija voi antaa hyviä ja huonoja puolia eri menettelyjä. Menettely neuvoi voi riippua yleistä terveydentilaa, ja onko sinulla taustalla keuhkosairaus.

Jos olet tupakoitsija ja on ollut ensisijainen spontaani ilmarinta, voit vähentää riskiä toistumisen lopettamalla tupakoinnin.

Tämä artikkeli on suljettu kommentoi.