Desmopressiini

Etsitkö

Ota desmopressiini juuri sen verran kuin lääkäri on määrännyt.

Keskustele lääkärisi kanssa, kuinka paljon nestettä pitäisi juoda joka päivä.

On olemassa useita desmopressiiniä valmisteita saatavilla. Aina kun kerätä reseptiä, varmista se näyttää samaa kuin olet ennen ollut.

Hoitomuodon Vasopressin analoginen
Käytetään Diabetes insipidus
Nokturia (virtsatessa yöllä) liittyy multippeliskleroosi
Vuoteenkastelu vanhemmat lapset
Leikkauksen jälkeen poistaa aivolisäkkeen
Hemofilia, von Willebrandin tauti ja veren hyytymistä testit
Kutsutaan myös DDAVP ®, DesmoMelt ®, Desmospray ®, Desmotabs ®; Octim ®
Saatavana Tabletit, sula-in-sorkkataudin tabletit, injektio, nenä putoaa ja nenäsuihke

Desmopressiini käytetään useita ehtoja. Se on vasopressiini analoginen, mikä tarkoittaa, että se on samanlainen kuin luonnollisesti esiintyvä hormoni vasopressiini. Vasopressiini kutsutaan myös ADH (ADH). ADH on vaikutusta munuaisiin. Se aiheuttaa munuaiset häipyä vähemmän vettä virtsan, joten virtsan tulee väkevämpää.

Diabetes insipidus on tila, jossa kykyä hallita tasapaino veden kehosta ei toimi kunnolla. Munuaiset eivät pysty säädellä, kuinka paljon vettä kulkee ulos virtsassa sekä normaali. Jos sinulla on kallon diabetes insipidus, tämä tapahtuu, koska aivosi tuottaa tai vapauttaa määrän väheneminen ADH. Desmopressiini on sama vaikutus munuaisiin kuin ADH. Se korvaa ADH, että elimistö ei ole, ja siten auttaa hallitsemaan virtsan määrää, että välität.

Yökastelu (yökastelu) tarkoittaa sitä, että lapsi kulkee virtsan yöllä, kun he nukkuvat. Desmopressiini toimii vähentämällä virtsaneritystä lapsesi tekee yöllä. On erillinen lehtinen Desmopressiini varten yökastelu, joka tarjoaa lisätietoja tästä.

Henkilöt, joilla on hemofilia tai von Willebrandin tauti on joko puutos tai täydellinen puuttuminen joidenkin veren hyytymistekijöiden, ja siksi on ongelmia verenvuodon pysäyttäminen. Desmopressiini lisää määriä näitä hyytymistekijöiden ja auttaa veren hyytymistä tehokkaammin.

Leikkaus aivolisäkkeen aivoissa voi johtaa yli-virtsaneritystä. Tämä johtuu ADH on yleensä vapautuu verenkiertoon omalta aivolisäkkeestä. Desmopressiini käytetään yleisesti seuraa tyyppinen leikkaus.

Jotkut lääkkeet eivät sovi ihmisille joilla on tietyt ehdot, ja joskus lääkettä saa käyttää vain, jos ylimääräistä huolellisuutta. Näistä syistä, ennen kuin aloitat desmopressiini on tärkeää, että lääkäriltä tai apteekista tietää:

 • Jos olet raskaana, vauvan tai imetät.
 • Jos sinulla on sydänvaivoja tai verisuonisairaus.
 • Jos sinulla on ongelmia sen kanssa, miten munuaiset toimivat.
 • Jos sinulla on korkea verenpaine, astma, epilepsia tai migreeni.
 • Jos sinulla on kystinen fibroosi.
 • Jos sinulla on alkoholiongelma tai riippuvuutta.
 • Jos sinulla on joskus ollut allerginen reaktio lääkettä.
 • Jos käytät tai käyttää muita lääkkeitä. On erityisen tärkeää, että kerrot lääkärille, jos käytät diureetteja (vesi tabletti). Kerro myös lääkärille, mitä lääkkeitä käytät, jotka ovat saatavilla ilman reseptiä, kuten kasviperäisten ja täydentäviä lääkkeitä.
 • Ennen kuin aloitat tämän hoidon, lukea valmistajan painetun tiedotteen sisältä pack. Esite antaa sinulle enemmän tietoa valmistelujaostoissa olet saanut, ja luettelo haittavaikutuksia, joita saattaa ilmetä ottamasta sitä. Ei kaikki merkit desmopressiinin soveltuvat kaikkiin käyttötarkoituksiin, joten on tärkeää, että luet ja noudatat tiedot mukana oman tarjonnan.
 • Ota desmopressiini juuri sen verran kuin lääkäri on määrännyt. Annosta riippuu syy käytät sitä. Lääkäri kertoo, mitä oikea annos on sinulle, ja myös miten se otetaan. Annoksesi myös etiketissä pakkaus muistuttaa.
 • Jos olet saanut tabletteja "sulaa" suussa, laita tabletti kielen alle ja anna sen liueta. Jos se hajoaa palasiksi kuin käytät sitä pois pakkauksesta, tämä voi tarkoittaa, että et saa oikean annoksen. Jos näin tapahtuu, avata toinen tabletti äläkä käytä rikkinäinen.
 • Jos käytät nenään ratkaisu, sinun on kerrottu, miten mitata sopivan annoksen. Jos olet epävarma, kysy apteekista tai käytännön sairaanhoitaja näyttää uudelleen.
 • Jos sinulle on annettu desmopressiini spray, prime spray ennen kuin käytät sitä ensimmäisen kerran, painamalla useita kertoja, kunnes näet sumun. Voit käyttää spray, kallista päätäsi hieman taaksepäin ja aseta suutin vain sisällä sieraimeen. Sitten pidätä hengitystä ja paina ruiskulla. Toista tämä prosessi vuorotellen sieraimiin, kunnes olet käyttänyt oikean määrän sumutetta.
 • Jos Kaipaatko ottaa annoksen tai jos otat useamman annoksen kuin sinun pitäisi, keskustele lääkärisi tai käytännön sairaanhoitajalta.
 • Yritä pitää säännöllisesti tapaamisia lääkärin kanssa. Tämä on niin lääkäri voi tarkistaa edistymistä.
 • Älä juo suuria määriä nesteitä, koska tämä voi johtaa kertyminen vettä elimistössä. Liika neste voi alentaa elektrolyyttejä (suoloja) elimistössä. Tämä voi joskus aiheuttaa vakavia oireita, kuten kouristuksia. Varmista, että olet keskustellut lääkärin kanssa, kuinka paljon nestettä pitäisi juoda joka päivä.
 • Jos käytät desmopressiini varten yökastelu tai käydä vessassa usein yöllä, on tärkeää, että juot niin vähän kuin mahdollista yksi tunti ennen kuin otat desmopressiini kahdeksan tuntia sen jälkeen.
 • Jos olet sairas tai saada ripulin käytät desmopressiiniä ehkä kaipaamaan joitakin annoksia kunnes juot taas normaalisti. Lääkäri tai käytännön sairaanhoitaja voi antaa vinkkejä mitä tehdä.
 • Jos olet uimari, on tärkeää, että et niele vettä uida. Kysy lääkäriltä neuvoja, onko uima suositellaan sinulle.
 • Jos olet menossa leikkaukseen tai hammashoitoon, kerro suorittavan henkilön hoidon, että käytät desmopressiiniä.
 • Jos ostat lääkkeitä, tarkista apteekista, että ne soveltuvat ryhtyä desmopressiiniä.

Yhdessä niiden hyödyllisiä vaikutuksia, useimmat lääkkeet voivat aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia, vaikka kaikki eivät kokee niitä. Nämä yleensä parantaa kehosi sopeutuu uutta lääkettä, mutta lääkärillesi tai apteekkiin, jos jokin seuraavista sivuvaikutuksia jatkuvat tai muuttuvat hankala.

Desmopressiini sivuvaikutuksia Mitä voin tehdä, jos koen tämän?
Vatsakipu, pahoinvointi tai oksentelu Kiinni yksinkertaisia ​​ruokia. Jos jatkat oksettaa, puhua
Lääkäri tai sairaanhoitaja lisäohjeita - nämä voivat olla merkkejä
että pitääkö annosta säätämällä.
Päänsärky Kysy apteekista suositella sopivaa kipulääkettä.
Jos päänsärky on vakava tai jatkuu, puhua lääkärin kanssa - nämä voivat olla merkkejä siitä, että pitääkö annosta säätämällä
Painonnousu, sekavuus Kerro lääkärillesi. Nämä voivat olla merkkejä siitä, että annos pitää säätää.
Kun nenäsumute: nenäverenvuoto, ja vuotava tai tukkoinen nenä Jos tämä tulee hankala, kerro tästä lääkärillesi.

Jos koet muita oireita, jotka mielestänne voi johtua tätä lääkettä, puhu lääkärillesi tai apteekkiin.

 • Pidä kaikki lääkkeet poissa ulottuvilta lapsia.
 • Säilytä viileässä, kuivassa paikassa, poissa suorasta lämpöä ja valoa.
 • Nenään ratkaisu tulee säilyttää jääkaapissa.

Älä koskaan ota enempää kuin on määrätty. Jos epäilet, että joku olisi voinut ottaa yliannostuksen tätä lääkettä, mene ensiapuun paikalliseen sairaalaan kerralla. Ota lääkepakkaus mukaasi, vaikka se on tyhjä.

Jos olet menossa leikkaukseen tai hammashoitoon, kerro suorittavan henkilön hoidon, mitä lääkkeitä käytät.

Tämä lääke on tarkoitettu sinulle. Älä koskaan anna sitä muille ihmisille, vaikka niiden kunto näyttää olevan samat kuin sinun.

Älä pidä out-of-date tai ei-toivottuja lääkkeitä. Vie ne apteekkiin, joka hävittää ne sinulle.

Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä kysy apteekista.

Tämä artikkeli on suljettu kommentoi.